Obec Slup

Obec Slup

Kalendář událostí

Předchozí měsíc Předchozí den Následující den Následující měsíc
Roční Měsíční Týdenní Dnes Vyhledat Přejít na měsíc
Nepřítel naslouchá - Akce TMB
sobota 08 červen 2024, 10:00 - 17:00
 
Kontakt 602 438 637, www.tmbrno.cz

Slup*123

 

Nepřítel_naslouchá_-_akce_TMB.PNG

Místo Šatov - Areál opevnění
Nepřítel naslouchá
Kde: Areál čs. opevnění a železné opony v Šatově
Kdy: sobota 8. 6. 2024 od 10 do 17 hodin
V sobotu 8. 6. 2024 zveme rodiny s dětmi na tradiční akci v areálu pěchotního srubu MJ – S3 Zahrada. Hlavním tématem letošního ročníku se stala utajovaná komunikace. Toto téma zařazujeme v souvislosti s výstavou Enigma – tajný svět šifer, kterou mají návštěvníci možnost vidět v hlavní budově muzea v Brně. Výstava představuje nejen legendární šifrovací stroj Enigma, ale zachycuje i přes dva tisíce let starý vývoj šifrování.
Šifrovat budeme letos také v Šatově. V rámci akce najdete šifrovací koutek, kde se zájemci naučí základní typy šifer. Následně budou mít možnost své znalosti uplatnit v šifrovací hře za pěchotním srubem. Luštění šifer je velkou výzvou a jejich úspěšné překonání každého luštitele potěší.
V dílničce si pak děti mohou vyrobit vlastní skytalé, antickou šifru ze starověkého Řecka, vyzkoušet si psát na klasickém psacím stroji nebo si vyzkoušet napsat a pak zviditelnit zprávu tajným inkoustem. Na protažení těla je připravena překážková dráha, na které budou zjišťovat strategické informace a pak je předávat vysílačkou či telefonem. Na předávání utajených informací bude zaměřena i samoobslužná prohlídka vlastního pěchotního srubu, po které dostanou návštěvníci otázky, prověřující jejich postřeh a paměť.
Kromě Technického muzea v Brně se na akci již tradičně podílejí i další partneři, především z řad klubů vojenské historie: Klub vojenské a policejní historie Československo, Pannonia, Družina pánů z Miroslavi, Rekrutační středisko Morava Armády ČR, Krajské vojenské velitelství Brno a SDH Šatov.
Akce je součástí Dne pevnostních muzeí jižní Moravy – více na www.tmbrno.cz/akce/den-pevnostnich-muzei-jizni-moravy-2024/

czechpoint

czechpoint

BLOND1

ids jmk

krizport

banner klesti

logo1 offic

logo1 offic

Obec Slup

Obec Slup

Prohlášení o přístupnosti

Prohlášení o použití cookies

GDPR

Web by GOLDEN ORANGE s.r.o.